Kosár

Miért hasznos a masszázspisztoly és milyen eredményeket várhatunk tőle?

Egyre többet hallunk a masszázspisztoly nevű eszközről, amelyet egyesek csodatevő sport kiegészítőnek, mások pedig otthoni izomlazító kütyüként emlegetnek. De mi az igazság? Ebben a cikkben elmondunk mindent, amit tudni érdemes a masszázspisztolyokról.

MassageGun - Masszázs Pisztoly
MassageGun - Masszázs Pisztoly
MassageGun - Masszázs Pisztoly

Eredete

Az első masszázspisztolyt 2008-ban mutatta be egy csontkovács, Jason Werseland Los Angelesben. A feltaláló saját magán tesztelte a terméket, mivel néhány évvel korábban egy komoly motorbalesete volt, ami miatt folyamatos hátfájás kínozta. Állítása szerint a masszázspisztoly nagy mértékben csökkentette fájdalmait és ellazította izmait. Az azóta eltelt 12 évben a termék az egész világon elterjedt és mára számtalan márka típust árulnak belőle.

Mi is pontosan a masszázspisztoly?

Egy masszázzsal foglalkozó honlap cikke úgy hivatkozik az eszközre, mint a “rekreációs sport legfelkapottabb eszköze”. Valószínűleg nem téved a magazin, hiszen az elmúlt években rengeteg profi atléta és sportoló tesztelte a terméket és nyilatkozott róla elismerően. A név elsőre ijesztően hangozhat, de gyakorlatilag egy, a bemelegítési folyamatot hatékonyabbá és gyorsabbá tevő, biztonságos eszközt takar. A masszázspisztoly vibrációt és pulzálást alkalmazva, mély, koncentrál nyomással hat az izmainkra, amivel gyorsítja a vérkeringést és ezáltal a regenerálódást is.

Hogyan működik?

A masszázspisztolyok lítium akkumulátorral működnek. Az elnevezés az alakjukból származik, hiszen alapvetően pisztolyra emlékeztetnek. A pisztolycső végén egy fej található, ami legtöbbször labda alakú. Ez a fej lüktet és rezeg, gyakorlatilag ez adja a masszázs hatását az eszköznek. A legtöbb masszázspisztoly különböző méretű és formájú fejekkel rendelkezik, amelyek más-más testrészek és problémák esetén használhatók jól.

MassageGun - Masszázs Pisztoly
MassageGun - izom masszírozó regeneráló gép - akkumulátoros
MassageGun - izom masszírozó regeneráló gép - akkumulátoros

Miben segítenek?

Ha valamilyen izomzati- vagy húzódásos fájdalommal küzdesz, akkor a masszázs pisztoly igazi segítséget jelenthet számodra. A következő pozitív hatásokat várhatod a használatától:

  • Mérsékli és csökkenti a savasodást az izmaidban
  • Gyorsítja az izmok regenerációját
  • Növeli a mozgékonyságot
  • Pozitív hatást fejt ki a keringési rendszerre, javítja a vérkeringést
  • Csökkenti az izomsérülések, húzódások fájdalmait
  • Csökkenti a késleltetett kezdődő izomfájdalom kialakulásának esélyét

Testtáj szerint a legtöbb izomcsoporton alkalmazható. Csupán a derék tájékon, közvetlenül a gerincnél nem ajánlott rezgések miatt, de az izom részeknél segíthet.
Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy a komolyabb izom sérülések, zúzódások esetén érdemes szakembert felkeresni. A masszázs pisztolyt ezekben az esetekben nem szabad használni!

Melyik a neked való Masszázspisztoly?

Ha most készülsz kipróbálni a terméket először, akkor érdemes jól választani mind ár mind funkcionalitás terén. A Ballvin webáruházunkban forgalmazott MassageGun mindkét szempontból jó választás. Most akciósan 13990 Ft-ért juthatsz hozzá, ami a külföldön átlagosan elterjedt 4-500 dolláros (120-150ezer Ft) árhoz viszonyítva igazán vonzó opció. A kedvező ár mellett funkcionalitás terén is felveszi a versenyt a drágább konkurensekkel. Hat állítható fokozat közül lehet választani a használat során, amelyek gyengétől az erősig terjednek, így mindenki megtalálja majd a számára szimpatikus beállítást. Négy cserélhető feje, pedig lehetőség biztosít arra, hogy a különböző izomcsoportok és problémák az optimális megoldással találkozzanak. Akkumulátoros változatról van szó így a feltöltést követően gyakorlatilag bárhol használhatjuk.
Összefoglalva a masszázspisztoly egy remek eszköz, ami segíti a rekreációt, regenerálódást, bemelegítést és nyújtást egyaránt. Fokozza a vérkeringést, amitől enyhül az izomfájdalom. Valamint segítségével nap mint nap átélhetjük az élményt, amit egy profi masszázs jelentene.

Létezik egy Prémium verzió is a Masszírozó pisztolyunkból, ami extra erős motorral, melegítő párnával és extrán sok sebességi fokozattal rendelkezik.

TOVÁBBI BLOG CIKKEK

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK